Direct la conținutul principal
European Anti-Fraud Office
Semnalați cazuri de fraudă
Comunicat de presă22 aprilie 2020Oficiul European de Luptă Antifraudă

Romania: DLAF has published its 2019 Activity Report

Partner's press release

 

22/04/2020

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a publicat Raportul anual de activitate, aferent perioadei ianuarie – decembrie 2019. Documentul poate fi consultat pe pagina de internet a instituţiei, accesând http://www.antifrauda.gov.ro/new/categorie/rapoarte-de-activitate/.

În anul 2019, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a avut în lucru un număr de 594 de acțiuni de control, din care 301 au fost finalizate. 

În 126 de cazuri s-au constatat indicii privind săvârșirea unor fraude care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene, fiind sesizate organele de urmărire penală.

În perioada de referință, Oficiul European de Luptă Antifraudă - OLAF a solicitat DLAF asistență tehnică în 39 de cazuri

Și pe parcursul anului 2019, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a rămas angajat misiunii sale asumate, de a lupta împotriva fraudei cu fonduri europene, pentru a proteja interesele financiare ale Uniunii Europene în România, atât din punct de vedere operațional, cât și al acțiunilor de prevenție. 

Background:

  • Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF este instituția de contact a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene și Serviciul de Coordonare Antifraudă (AFCOS) în România.
  • Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, efectuează sau coordonează acţiuni de control, în vederea identificării neregulilor, fraudelor şi a altor activităţi ilicite, în legătură cu gestionarea, obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi a celor de co-finanţare aferente, precum şi a oricăror altor fonduri ce intră în sfera intereselor financiare ale Uniunii Europene. 
     

Detalii

Data publicării
22 aprilie 2020
Autor
Oficiul European de Luptă Antifraudă
News type
Partner's press release