Skip to main content
European Anti-Fraud Office
Report fraud
Press release29 October 2020European Anti-Fraud Office1 min read

Romania: DLAF a sprijinit OLAF și autoritățile italiene în destructurarea unei rețele complexe de fraudare a fondurilor europene

Partner's press release

29/10/2020

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a acordat, la cerere, asistență tehnică Oficiului European de Luptă Antifraudă – OLAF, contribuind la identificarea modului de operare și fraudare a fondurilor europene pe teritoriul României de către o grupare infracțională din Italia.

Solicitarea Oficiului European de Luptă Antifraudă – OLAF a avut la bază buna colaborare instituțională cu Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, partenerul său național, punct unic de contact în România.

Autoritățile italiene împreună cu Oficiul European de Luptă Antifraudă – OLAF au descoperit că gruparea infracțională Società Foggiana dezvoltase pe teritoriul a șapte state membre UE (Italia, România, Bulgaria, Republica Cehă, Germania, Irlanda și Portugalia) un sistem complex de fraudare a fondurilor comunitare și de spălare a banilor.

La finalizarea investigațiilor, OLAF împreună cu partenerii săi din statele pe teritoriul cărora acționa rețeaua infracțională, au constatat că Società Foggiana a comis fraude împotriva fondurilor agricole pentru dezvoltare rurală ale Uniunii Europene, în valoare de aproximativ 9,5 milioane euro.

Pentru mai multe informații referitoare la acest caz puteți accesa: https://ec.europa.eu/anti-fraud/media-corner/news/27-10-2020/olaf-helps-anti-mafia-bust-italian-authorities_en.

Background:

  • Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, efectuează sau coordonează acţiuni de control, în vederea identificării neregulilor, fraudelor şi a altor activităţi ilicite, în legătură cu gestionarea, obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi a celor de co-finanţare aferente, precum şi a oricăror altor fonduri ce intră în sfera intereselor financiare ale Uniunii Europene.
  • Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF este instituția de contact a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene și Serviciul de Coordonare Antifraudă (AFCOS) în România.

Details

Publication date
29 October 2020
Author
European Anti-Fraud Office
News type
  • Partner's press release