Põhisisu juurde
European Anti-Fraud Office
Teata pettusest
Pressiteade29. oktoober 2020Euroopa Pettustevastane Amet

Romania: DLAF a sprijinit OLAF și autoritățile italiene în destructurarea unei rețele complexe de fraudare a fondurilor europene

Partner's press release

29/10/2020

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a acordat, la cerere, asistență tehnică Oficiului European de Luptă Antifraudă – OLAF, contribuind la identificarea modului de operare și fraudare a fondurilor europene pe teritoriul României de către o grupare infracțională din Italia.

Solicitarea Oficiului European de Luptă Antifraudă – OLAF a avut la bază buna colaborare instituțională cu Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, partenerul său național, punct unic de contact în România.

Autoritățile italiene împreună cu Oficiul European de Luptă Antifraudă – OLAF au descoperit că gruparea infracțională Società Foggiana dezvoltase pe teritoriul a șapte state membre UE (Italia, România, Bulgaria, Republica Cehă, Germania, Irlanda și Portugalia) un sistem complex de fraudare a fondurilor comunitare și de spălare a banilor.

La finalizarea investigațiilor, OLAF împreună cu partenerii săi din statele pe teritoriul cărora acționa rețeaua infracțională, au constatat că Società Foggiana a comis fraude împotriva fondurilor agricole pentru dezvoltare rurală ale Uniunii Europene, în valoare de aproximativ 9,5 milioane euro.

Pentru mai multe informații referitoare la acest caz puteți accesa: https://ec.europa.eu/anti-fraud/media-corner/news/27-10-2020/olaf-helps-anti-mafia-bust-italian-authorities_en.

Background:

  • Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, efectuează sau coordonează acţiuni de control, în vederea identificării neregulilor, fraudelor şi a altor activităţi ilicite, în legătură cu gestionarea, obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi a celor de co-finanţare aferente, precum şi a oricăror altor fonduri ce intră în sfera intereselor financiare ale Uniunii Europene.
  • Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF este instituția de contact a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene și Serviciul de Coordonare Antifraudă (AFCOS) în România.

Üksikasjad

Avaldamiskuupäev
29. oktoober 2020
Autor
Euroopa Pettustevastane Amet
News type
Partner's press release