Preskoči na glavno vsebino
European Anti-Fraud Office
Prijava goljufije
Dobrodošli na spletišču urada OLAF!

Prijavite nam lahko goljufije v zvezi z javnimi sredstvi EU in resne kršitve osebja EU. Na nas se lahko obrnete anonimno v katerem koli od 24 uradnih jezikov EU.

Urad OLAF preiskuje goljufije v zvezi s proračunskimi sredstvi EU, korupcijo in neprimerno ravnanje zaposlenih v institucijah ter Evropski komisiji svetuje na področju boja proti goljufijam.

V središču

Two figures holding a money bag, in a circle of the 12 starts symbolizing the EU

Program EU za boj proti goljufijam

Program EU za boj proti goljufijam financira ukrepe za preprečevanje in odpravo goljufij, korupcije in drugih nezakonitih dejavnosti, ki škodijo finančnim interesom EU. Med upravičene ukrepe sodijo tehnična in operativna podpora preiskavam, specialistično usposabljanje, raziskovalne dejavnosti. Financiranje je v obliki subvencij in javnih naročil.

Woman holding a report next to shelves filled with other reports

Poročila

Letna poročila o dejavnostih v preteklem letu za boj proti goljufijam, ki vplivajo na sredstva EU, se objavijo vsako leto in zajemajo dejavnosti in uspešnost na ravni urada OLAF (poročilo urada OLAF) in držav EU (poročilo o zaščiti finančnih interesov Unije).

Man holding a shield trying to prevent large domino pieces from falling

Preprečevanje goljufij

OLAF na podlagi pridobljenega znanja in izkušenj pomaga organom, ki so pristojni za upravljanje sredstev EU (v EU in zunaj nje), bolje razumeti različne vrste goljufij, njihove značilnosti, grožnje in tveganja ter zaščititi finančne interese EU.

Prijava goljufije

Družbeni mediji

Dogodki